Jaap van Lagen terug met topteam in Porsche Supercup


Met Fach Auto Tech vierde Jaap van Lagen in 2015 zijn grootste succes in de Porsche Supercup. Als gastrijder van het Zwitserse topteam wist Jaap Van Lagen de meest prestigieuze wedstrijd van het seizoen te winnen: de race in Monaco. Met ditzelfde Fach Auto Tech komt de professional uit Ede dit seizoen aan de start van de  Porsche Mobil 1 Supercup 2018, in het voorprogramma van de Formule 1.

 

 

In 2015 liet Jaap van Lagen iedereen versteld staan in Monaco. Als gastrijder zette hij de Porsche van Fach Auto Tech met een nagenoeg perfecte ronde op de pole position, om daarna de race over 16 ronden op zondagochtend te controleren en te domineren. De winst in de straten van Monaco markeerde het grootste succes van Jaap van Lagen als Porsche coureur. Sinds die zege heeft Jaap van Lagen een bijzondere band met Alex Fach, eigenaar van Fach Auto Tech.

In de zoektocht naar snelle rijders klopte de sympathieke Zwitser dit jaar aan bij de ervaren Edenaar.  De uitkomst is geweldig voor Jaap van Lagen: hij rijdt het volledige seizoen Porsche Supercup met Fach Auto Tech. ,,Dit is écht fantastisch. Fach Auto Tech is een absoluut topteam met een enorme passie voor het racen met Porsches. Alles is tot in de puntjes geregeld en daarmee maak je het verschil in de Supercup. Kijk hun indrukwekkende erelijst maar na: sinds Fach Auto Tech racet in de Supercup winnen ze races en kampioenschappen", benadrukt Jaap van Lagen. ,,Dit is echt een geweldige manier om terug te keren in de Porsche Supercup." De Porsche Mobil 1 Supercup 2018 omvat 9 ronden, allemaal in het voorprogramma van Max Verstappen en zijn collega Formule 1-coureurs. Jaap van lagen start zijn seizoen in Barcelona Spanje, op 13 mei.

Wilt u Jaap van Lagen van dichtbij bekijken in de Porsche Mobil 1 Supercup, klik op de button voor meer informatie over de Porsche Mobil 1 Supercup.