Jaap van Lagen Super start in Barcelona


Jaap van Lagen meldde zich bij zijn terugkeer in de Porsche Supercup direct weer op het podium. De routinier uit Ede hoefde op het Circuit de Barcelona Catalunya alleen de regerend kampioen voor zich te dulden. ,,Dit is geweldig! Direct op het podium en dan nog op de tweede plaats. Ik had het niet verwacht en het team ook niet."

Bij de start toonde Jaap van Lagen zich superscherp. Vanaf de vierde plaats lanceerde de coureur van Fach Auto Tech zijn 485 pk sterke Porsche 911 met een kanonstart van de vierde naar de tweede plaats.,,Het klopte allemaal precies. Ik zat direct op de bumper van Michael Ammermüller, de regerend kampioen. Ik was zelfs sneller, maar besloot in plaats van een risicovolle inhaalactie te wagen mijn tweede plaats te koesteren."

Ook na de herstart volgend op een safety car situatie reed Van Lagen in het kielzog van Ammermüller weg van de rest, tot een voorsprong van wel 6 seconden. Halverwege de race over 14 ronden kwam de safety car echter weer in de baan, waardoor  de geboren Wekerommer zijn voorsprong zag verdampen en van voren af aan moest beginnen voor de laatste vier ronden. Jaap van Lagen bleek opnieuw alert, ook toen in de slotfase Dylan Parreira zat te azen op de tweede plaats.

 

"Het beste van mijn banden was er wel af na die laatste herstart, dus ik moest de laatste ronde nog wel even verdedigen. Maar echt spannend werd het nergens", vertelt Van Lagen, die dus bij de eerste gelegenheid direct de champagne mocht ontkurken. ,,Op weg naar het podium kwamen een paar jonge rijders me feliciteren: 'not bad for an old man'. Mooi hè. En ik ben nog maar net begonnen…"


Wilt u Jaap van Lagen van dichtbij bekijken in de Porsche Mobil 1 Supercup, klik op de button voor meer informatie over de Porsche Mobil 1 Supercup.